Atrakcje

Na wszystkich zwiedzających czeka moc słodkich i niezwykle interesujących atrakcji. Podczas targów będzie można zaopatrzyć się we wspaniałe dzieła polskiego rzemiosła cukierniczego, poznać tajniki produkcji, zobaczyć niezwykłe rzeczy i spotkać wyjątkowe osoby. Szczegółowy program Targów znajduje się na dole strony. Można go zobaczyć poniżej i pobrać tutaj:  PROGRAM SZCZEGÓŁOWY

PROGRAM Targów „Festiwal Czekolady i Słodyczy”.

Wejście na Targi Cukiernicze „Festiwal Czekolady i Słodyczy” – wejście główne Pałacu Kultury od strony ul. Marszałkowskiej i pl. Defilad

godziny otwarcia targów:

13.XI – 12:00-19:00
14.XI – 10:00 – 19:00
15.XI – 10:00 – 18:00

 

Wydarzenia specjalne:

Prapremiera książki Wykwintne Desery Polskie, pod patronatem p. Anny Komorowskiej. Przepiękny album z deserami najlepszych polskich cukierników. Pani Anna Komorowska zaszczyci imprezę swoją obecnością i będzie podpisywać książki w piątek od g. 14:00.

 

Akcja „Oddaj krew za czekoladę” – w sobotę 14.XI przed Pałacem stanie ambulans PCK, w którym będzie można oddać krew. Wszyscy, którzy to uczynią, otrzymają specjalny prezent od Festiwalu – wielką torbę słodyczy oraz możliwość wejścia dla 2 osób dorosłych wraz z dziećmi bezpłatnie i bez kolejki.

 

Wybory Króla (lub Królowej) Czekolady. Każda osoba ubrana na czekoladowo (większość garderoby musi wyglądać czekoladowo) może wejść na teren Festiwalu bezpłatnie. Oceny „czekoladowości” stroju dokonuje się w Recepcji głównej. Ocena jest nie podlega dyskusji ani zaskarżeniu i jest ostateczna. Osoby, które zostaną zakwalifikowane do konkursu uczestniczą w finale dnia ok. godziny 18-tej. Zwycięzca dnia otrzymuje 10kg czekolady. Ostatniego dnia wybierana jest najbardziej czekoladowo osoba, która otrzyma roczny zapas czekolady – 36kg.

 

Pokazy produkcji lodów z wykorzystaniem ciekłego azotu organizowane przez pierwszą molekularną lodziarnię w Warszawie Nitro Lody.

Goście specjalni Festiwalu.

Pani Krystyna Sienkiewicz - piątek, g. 13:00. Pani Sienkiewicz podpisywać będzie album Warszawa lata 50.

Pani Anna Komorowska, piątek, g. 14:00. Pani Komorowska podpisywać będzie albumy Wykwintna kuchnia polska oraz Wykwintne desery polskie.

Pan prof. Jerzy Bralczyk - piątek, g. 15:00. Prof. Bralczyk podpisywać będzie książkę Jeść!!!.

Pani Anna Seniuk - sobota , g. 12:00. Pani Seniuk podpisywać będzie album Warszawa lata 70.

Pani Beata Tyszkiewicz, niedziela, g. 12:00. Pani Tyszkiewicz podpisywać będzie album Warszawa lata 60.

 

 

Wydarzenia i pokazy czynne przez cały czas targów
13, 14, 15 XI
SALA
pokaz jedynego w Polsce tortu multimedialnego z mappingiem wizyjnym, Trojka
makieta największej kolejki czekoladowej, powiększona o nowe elementy Trojka
wystawa czekoladowych zwierzątek Trojka
wystawa tortów okolicznościowych Trojka
wypiek certyfikowanych Rogali Świętomarcińskich Ratuszowa
ręczna produkcja i oblewanie czekoladą pianek mlecznych Ratuszowa
dekoracji tortów w stylu angielskim Ratuszowa
elegancka dekoracja stołu na przyjęcie okolicznościowe Ratuszowa
wystawa czekoladowych Syrek Warszawskich Ratuszowa
ręczna produkcja cukierków i lizaków z karmelu Ratuszowa
ręczne dekorowanie Torcików Wedlowskich Marmurowa
pokazy baristów, przygotowanie różnych rodzajów kawy Marmurowa
ręczne wykonywanie pralin, dekorowanie Marmurowa
wykonanie lodów z użyciem ciekłego azotu Marmurowa
najlepszy mikser świata – Kitchenaid – pokazy możliwości wykorzystania Marmurowa

 

start prezentacje i pokazy na Forum Targów w dniu 13 XI (piątek)
12:00 Uroczyste otwarcie II Targów Cukierniczych „Festiwal Czekolady i Słodyczy”
12:15 Sugarcraft zdobienie babeczek
13:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook
13:45 Zioła. Jak zbierać, przetwarzać, stosować. Wykład p. Magdy Gorzkowskiej, autorki książki o ziołach.
15:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
16:00 Batida – dekorowanie ciastek, wykonanie lizaków i figurek z plastycznej czekolady
16:30 Praliny bez tajemnic: temperowanie czekolady, wylewanie form, przygotowanie ganachu, nadziewanie, zamykanie.-Joanna Olszewska Cukieteria.pl by Sempre.
17:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
17:30 Wręczenie nagrody dnia w konkursie Czekoladowego Króla.

 

 

 

start prezentacje i pokazy na Forum Targów w dniu 14 XI (sobota)
10:15 Karmelkowo – pokaz ręcznego wykonania lizaków
11:00 Sugercraft – Dekoracja tortu 3D
12:00 „Japońskie słodycze” – wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, autorki jedynej polskiej książki, która zdobyła główną nagrodę w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards
13:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook
13:30 Biotini – jak przygotować zimową BIO herbatę
14:00 Java Coffee „Dlaczego kawa jest słodka” wykład poprowadzi Mistrza Polski Aeropress, Paweł "Kapitan Strzykawa" Trzciński
15:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
16:00 Cukiernia Sowa - pokaz tworzenia pralin od wyboru smaku do prezentacji w witrynie
17:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
17:30 Francuskie eklery. Nadzienia i sposób dekoracji.
18:00 Wręczenie nagrody dnia w konkursie Czekoladowego Króla.

 

start prezentacje i pokazy na Forum Targów w dniu 15 XI (niedziela)
10:15 Cukiernia Deker - Praliny. Nadzienia aromatyzowane ziołami. Majeranek, bazylia, rozmaryn.
11:00 Batida – dekorowanie ciastek, wykonanie lizaków i figurek z plastycznej czekolady
12:00 Cukiernia Sowa – pokaz palenia kawy
13:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook
13:30 Japońskie słodycze – wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, autorki jedynej polskiej książki, która zdobyła główną nagrodę w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards
14:15 Sugercraft – Dekoracja tortu świątecznego
15:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
16:00 Wręczenie nagród w konkursie tortów okolicznościowych.
16:30 Finał główny w konkursie na Czekoladowego Króla
17:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook

 

Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany godziny i tematów pokazów.

 

Wstęp na Targi jest płatny. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc w Pałacu, Organizator zastrzega sobie prawo do wstrzymania sprzedaży biletów oraz okresowego zamknięcia wstępu na Targi w przypadku przepełnienia sal wystawowych. Powyższe ograniczenia są podyktowane względami bezpieczeństwa.

Jedyny w Polsce tort multimedialny

Najnowszy krzyk ślubnej mody cukierniczej w Hollywood i okolicach. Komputerowy maping, projekcja multimedialna oraz wspaniały tort - to może stanowić atrakcję każdego wesela lub dużej imprezy firmowej. Tort nie musi być statyczny, może żyć.  Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć.

Pokaz znakomitych mistrzów cukiernictwa i artystów czekolady

Wyjątkowy pokaz sztuki cukierniczej, w trakcie którego będzie można podziwiać znanych i cenionych na całym świecie mistrzów cukiernictwa przy pracy nad dziełami sztuki, które nie tylko pięknie wyglądają ale i wspaniale smakują.

filiz

Degustacje i możliwość zakupu najlepszych pralinek w Polsce.

Najlepsi fachowcy z całej Polski pokażą swoje najsmaczniejsze, najbardziej wyszukane dzieła. A jeśli coś Państwu zasmakuje, będziecie mogli na miejscu kupić większą ilość na zapas lub jako oryginalne prezenty dla najbliższych.

pralin4

Pokazy Cukierni Sowa

 Pokaz na Forum:

- przygotowanie pralin - od pomysłu do witryny
- palenie kawy

Pokazy na stanowisku Cukierni Batida:
- ręczna produkcja pralin
- dekoracje tortów
- pokazy kawowe

Pokazy Cukierni Batida

Wyroby Cukierni Batida to marzenie dla podniebienia. Naszą renomę określają ekskluzywne produkty, wyborna jakość, efektowne opakowania, a przede wszystkim sztuka cukiernicza, którą przedstawimy Państwu w postaci licznych pokazów. Ponadto na Forum zaprezentujemy pokaz dekorowania ciastek, wykonanie lizaków i figurek z plastycznej czekolady

 

1DSC_1515

Pokazy dekorowania tortów w stylu angielskim.

Pokazy poprowadzi Akademia Sugarcraft. Każdy będzie mógł poznać tajniki używania mas cukrowych, układania dekoracji i tworzenia wymyślnych wzorów.

tortdekor

Konkurs i wystawa tortów okolicznościowych

Wyjątkowy konkurs cukierniczy, w ramach którego cukiernicy amatorzy, zawodowcy i miłośnicy domowych wypieków będą mogli zaprezentować swoje wypieki w Sali Pałacu Kultury i Nauki.

torty2więcej...

Największy czekoladowy pociąg w Europie.

U nas będzie pociąg lepszy od Pendolino - a to z dwóch powodów, po pierwsze dlatego, że nasz będzie działał i jeździł, a po drugie dlatego, że nasz pociąg, jak i cała makieta, z domami, górami, drzewami i mostami będzie wykonana z różnych rodzajów czekolady.  Warto przyjechać do Pałacu Kultury i zobaczyć takie cudo.

Pokazy ręcznej produkcji pralin i eksponatów z czekolady.

Jak się robi pyszne pralinki, czym je wypełnić, jak zamknąć? Jak zrobić ulubione czekoladki samodzielnie w domu? pralin1wykon

Możliwość zakupu profesjonalnych narzędzi i surowców.

Każdy, kto lubi bawić się w domowego cukiernika, wie, że nie łatwo jest kupić profesjonalne produkty w ilościach detalicznych i w rozsądnej cenie.

Na Festiwalu będzie kilka miejsc, gdzie wszyscy cukiernicy-hobbyści będą się mogli zaopatrzyć w ciekawe wyroby, jak choćby takie figurki ślubne.

figurki

discount jerseys cheap jerseys free shipping cheap nfl jerseys cheap authentic jerseys cheap nfl jerseys cheap elite jerseys wholesale cheap elite jerseys