Warsztaty kulinarne

Przedstawiamy program pokazów i warsztatów, które odbędą się na Forum Targów.

Udział w zajęciach jest bezpłatny. Wstęp bez zapisów.

start prezentacje i pokazy na Forum Targów w dniu 13 XI (piątek)
12:00 Uroczyste otwarcie II Targów Cukierniczych „Festiwal Czekolady i Słodyczy”
12:15 Sugarcraft zdobienie babeczek
13:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook
13:45 Zioła. Jak zbierać, przetwarzać, stosować. Wykład p. Magdy Gorzkowskiej, autorki książki o ziołach.
15:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
16:00 Batida – dekorowanie ciastek, wykonanie lizaków i figurek z plastycznej czekolady
16:30 Praliny bez tajemnic: temperowanie czekolady, wylewanie form, przygotowanie ganachu, nadziewanie, zamykanie.-Joanna Olszewska Cukieteria.pl by Sempre.
17:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
17:30 Wręczenie nagrody dnia w konkursie Czekoladowego Króla.

 

 

start prezentacje i pokazy na Forum Targów w dniu 14 XI (sobota)
10:15 Karmelkowo – pokaz ręcznego wykonania lizaków
11:00 Sugercraft – Dekoracja tortu 3D
12:00 „Japońskie słodycze” – wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, autorki jedynej polskiej książki, która zdobyła główną nagrodę w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards
13:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook
13:30 Biotini – jak przygotować zimową BIO herbatę
14:00 Java Coffee „Dlaczego kawa jest słodka” wykład poprowadzi Mistrza Polski Aeropress, Paweł "Kapitan Strzykawa" Trzciński
15:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
16:00 Cukiernia Sowa - pokaz tworzenia pralin od wyboru smaku do prezentacji w witrynie
17:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
17:30 Francuskie eklery. Nadzienia i sposób dekoracji.
18:00 Wręczenie nagrody dnia w konkursie Czekoladowego Króla.

 

start prezentacje i pokazy na Forum Targów w dniu 15 XI (niedziela)
10:15 Cukiernia Deker - Praliny. Nadzienia aromatyzowane ziołami. Majeranek, bazylia, rozmaryn.
11:00 Batida – dekorowanie ciastek, wykonanie lizaków i figurek z plastycznej czekolady
12:00 Cukiernia Sowa – pokaz palenia kawy
13:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual cook
13:30 Japońskie słodycze – wykład Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, autorki jedynej polskiej książki, która zdobyła główną nagrodę w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards
14:15 Sugercraft – Dekoracja tortu świątecznego
15:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook
16:00 Wręczenie nagród w konkursie tortów okolicznościowych.
16:30 Finał główny w konkursie na Czekoladowego Króla
17:00 Samsung pokaz przygotowania wypieków z użyciem pieca dual Cook

new-15

discount jerseys cheap jerseys free shipping cheap nfl jerseys cheap authentic jerseys cheap nfl jerseys cheap elite jerseys wholesale cheap elite jerseys