Lista wystawców

Soti

SOTI to czerpanie inspiracji z najsmaczniejszych czekolad na świecie. Nasz bogaty asortyment czekolad do fontann w połączeniu z nietuzinkową fontanną czekoladową zapewni niesamowite efekty wizualne oraz smakowe.

Chcąc uatrakcyjnić Państwa przyjęcie weselne, bankiety, eventy, urodziny oraz inne ważne uroczystości proponujemy amerykańskie czekoladowe fontanny firmy SEPHRA. Opatentowany system uzyskania kaskady czekoladowej w fontannie SEPHRA jest niezwykle prosty w obsłudze, dlatego w szybki i bezproblemowy sposób mogą ją Państwo przygotować bezpośrednio przed przyjęciem. Mając na uwadze Państwa oczekiwania oferujemy bogaty asortyment produktów: od małych fontann do użytku domowego aż po profesjonalne czekoladowe fontanny do obsługi kilkuset osób. Dzięki temu mogą Państwo wybrać egzemplarz, precyzyjnie dostosowany do Waszych potrzeb.

 

Primulator

Od początku działania, Primulator koncentruje się na zapewnieniu najwyższej jakości rozwiązań dla gastronomii. Obecnie korzystając z wieloletniej wiedzy i doświadczeń wszystkich oddziałów zapewnia kompleksowe rozwiązania dla kawiarni, lodziarni, cukierni.

Od technologicznej fazy projektowej lokalu, poprzez wyposażenie w sprzęt, kończąc na szkoleniach, oczywiście przy zapewnieniu najwyższej jakości usług serwisowych dostępnych 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. Wykonujemy okresowe przeglądy maszyn zakupionych w naszej firmie. Wszystkim klientom naszej firmy zapewniamy swobodny dostęp do oryginalnych części zamiennych i terminową realizację zamówień.

PapilArt

PapilArt istnieje na rynku od 2004 roku. Z roku na rok rozwija sieć sprzedaży, tak aby w jak najdogodniejszy sposób trafić do każdego klienta i spełnić jego oczekiwania. Jest spółką prężnie działającą na rynku opakowań papierowych, przeznaczonych głównie dla przemysłu piekarskiego,  cukierniczego, lodowego oraz sektora HoReCa.

Cukiernia Staropolska w Poznaniu

Nic tak nie kojarzy się z domem, jak zapach świeżo upieczonego ciasta. Dlatego każdy, kto znajdzie się w naszych cukierniach, poczuje się naprawdę u siebie i sobą.

Działamy z pasją już od 1997 roku. Ciasta do naszych cukierni dostarczamy własnym, specjalistycznym transportem kilka razy dziennie a nasze produkty znaleźć można nie tylko na terenie Bydgoszczy.

Staramy się zapewniać naszym klientom szeroki wachlarz asortymentu na każdą okazję, do porannej kawy czy popołudniowej herbaty, na deser, na świąteczny podwieczorek, firmową lub rodzinną uroczystość.

Sztandarowym produktem są z pewnością różnorodne serniki, tradycyjne drożdżówki i lody. Oferujemy także wyjątkowe torty okolicznościowe, ciasta, baby a także babeczki z owocami, pączki i drobne ciasteczka. Wszystko, co tworzymy robimy z miłości do słodkości

Zapraszamy do degustacji w przytulnych, delikatnie stylizowanych wnętrzach przy doskonałej kawie.

Colours Of Coffee

COLOURS OF COFFEE to profesjonaliści i pasjonaci kawy, którzy na rynku kawowym istnieją od początku jego tworzenia. Zapewniamy niebanalną obsługę baristów korzystając z kaw segmentu "speciality coffee" należącej do najbardziej wyselekcjonowanych kaw na światowym rynku. Pragnąć przyciągnąć uwagę Państwa Gości, dbamy nie tylko o jej jakość, jak również o jej wygląd końcowy. Każdy z naszych baristów oprócz podstawowych technik latte art stosuje również innowacyjne wzory na potrzeby naszych Gości. Gwarantujemy oryginalną i niepowtarzalną atmosferę podczas spotkania biznesowego, konferencji, obsługi targów, imprezy firmowej czy też prywatnych przyjęć jak i ekskluzywnych wesel czy chociażby indywidualny lub grupowy kurs baristy.

Cukiernia Staropolska

Cukiernia Staropolska powstała w 1997 roku. Połączyła ogromną pasję i doświadczenie mistrza cukiernictwa Pana Tomasza Machonia.

Cukiernia oferuję tradycję doskonałych ciast i tortów ze starodawnych receptur z 1901r. Łączymy innowacyjne technologie produkcyjne oraz dbamy o najwyższą jakość naszych produktów. Staramy się spełniać wszystkie wymogi i oczekiwania z zachowaniem doskonałego smaku, bez dodatków sztucznych preparatów i konserwantów.

 

Cukiernia Angelika

Cukiernia Angelika przygotowała wyjątkowe słodkości.

Więcej o firmie przeczytacie na stronie www.angelka-debrzno.pl

M. Pelczar Chocolatier

Pasja i zamiłowanie do czekolady zaowocowało powstaniem manufaktury czekolady M.Pelczar. Z czekoladą jesteśmy związani wiele lat i od samego początku to ona była dla nas twórczą inspiracją. Od niej wszystko się zaczęło. Dziś jako Mistrz Polski Cukierników i uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników pragnę spełnić Twoje słodkie marzenia i oferuję produkty ręcznie robione na światowym poziomie, z najlepszych naturalnych składników i najwyższej jakości czekolady.

Do produkcji naszych wyrobów używamy wyłącznie najlepszych składników. Nasze surowce sprowadzane są z różnych zakątków świata, a nasz zespół pracuje nad tym, aby składniki użyte w produkcji były najwyższej jakości i świeżości. Nasze wyroby produkowane są ręcznie w niewielkich ilościach, dzięki czemu każdy nasz produkt jest wyjątkowy i zawsze dopracowany. Celem firmy M. Pelczar Chocolatier jest zaspokojenie najbardziej wyrafinowanych gustów i smaków. Wierzymy, że proponowana oferta produktów klasy premium sprosta wymaganiom naszych klientów.
Produkty naszej marki to nie tylko smak i jakość czekolady, to również szeroka gama asortymentu obejmująca praliny ręcznie robione w róznych smakach, figurki czekoladowe , tabliczki czekoladowe, czekolade do picia po różną postacią, i wiele innych czekoladowych słodkości.

Żarcie Mamuśki

Pyszne i aromatyczne Żarcie Mamuśki słynie ze swoich pysznych dań, a tym razem przygotowało coś wyjątkowego - CZEKOLADOWE PIEROGI.

Cukier Lukier

Czy kiedykolwiek wyobrażałeś sobie, jak wygląda Kraina słodkości? Oferujemy Ci możliwość odwiedzenia tego wyjątkowego, bajecznego miejsca! Jedyna w swoim rodzaju atmosfera, niezliczone kształty i kolory cukierków oraz wspaniałe zapachy sprawią, że zakochasz się w tym miejscu bez reszty. Podzielimy się z Tobą tajnikami produkcji i formowania najbardziej oryginalnych słodyczy. Daj upust swojej fantazji i stwórz lizak/cukierek, o jakim marzyłeś od dziecka! Słodyczowy Raj zaprasza!

Manufaktura słodyczy Cukier Lukier to ręcznie wyrabiane cukierki i lizaki. Z uwielbienia słodyczy, potrzeby kreatywności w kuchni, miłości do kolorów i smaków, a przede wszystkim dla uśmiechu dzieci, które po nocach śnią o latającej karmelowej masie z naszych pokazów, powstała pasja tworzenia. Recepturę dopracowałyśmy metodą prób i błędów oraz podpowiedziami przyjaciół. Używamy naturalnych barwników.

Stare przepisy odżyły w naszych rękach. Istnieje kilka takich manufaktur na świecie a każda z nich ma swoje odrębne wzornictwo i ulubione smaki.

Możecie u nas stworzyć własnego lizaka, wziąć udział w słodkich warsztatach, wyprawić urodziny z animatorką, zamówić cukierki i wiele, wiele innych atrakcji w Cukierkowni czyli sklepie ze słodyczami połączonym z najmniejszą fabryką. Zapraszamy do Warszawy, ul. Emilii Plater 10, gdzie czekamy na Was z sercem na patyku!

 

 

Nitro Lody

Przeżyjcie niezwykłe doświadczenie z Nitro Lodami. Pokochacie smak naszych dekadenckich, aromatycznych lodów i będzie to jedno z najbardziej pamiętnych i pysznych doświadczeń. Używając ciekłego azotu, dzięki któremu w mgnieniu oka tworzymy dosłownie dziesiątki kombinacji smaków, które sami wybieracie.  Nietuzinkowe receptury. Doskonałe smak. Buchający dym ciekłego azotu przy produkcji oddają odmienność tych lodów, od tych które od lat występują w tysiącach miejsc w Polsce. Dzieci je uwielbiają, Dorośli przepadają za nimi, a wszyscy lubią za niestandardowe przygotowanie i smak.

Zapraszamy do stoiska 27A tam na Was czekamy :)

 

Pernigotti

Nie zabraknie także firmy Pernigotti - włoska firma, która jest uznanym liderem w gianduja (czekolada z orzechami) i nugacie.

W bogatym asortymencie Pernigotti znajdują się: czekolady, czekoladki, praliny, kremy czekoladowe, bombonierki.

Palce lizać :)

Consonni

Consonni to rodzinna firma założona w 1911 r. we Włoszech. W latach 90-tych w całości przeniesiona do malej, polskiej wsi Kamyk pod Częstochową.

Produktami firmy są rzemieślnicze lody, wykwintne ciasta i torty, ręcznie oblewane czekoladki, tradycyjne ciasta, ciasteczka i pieczywo. Consonni jako pierwszy i dotychczas jedyny w Polsce producent wyrobów cukierniczych został doceniony przez ogólnoświatową organizacje SLOW FOOD i jest jej członkiem.

Specjalnością cukierni jest CIASTO DROŻDŻOWE MAŚLANE.
Wiele lat połączonych doświadczeń włoskich i polskich cukierników pozwoliło nam stworzyć wyjątkowy produkt. Ciasto Drożdżowe Maślane jest niezwykle delikatne i subtelne w smaku. Wytworzone ręcznie według tradycyjnych receptur, nie potrzebuje żadnych konserwantów, aby zachować swoja świeżość przez znaczny czas. Naturalne drożdże przez Nas hodowane w procesie fermentacji wytwarzają czysty alkohol, który staje się organicznym konserwantem.

Na wyrobienie i upieczenie tego ciasta potrzebujemy ponad 3 doby. Przez cały ten czas traktujemy je z wielka czułością i troskliwością. W efekcie ciasto odwdzięcza się nam puszysta struktura z wyraźnymi porami, aromatem świeżego masła i wyjątkową delikatnością. Ciasto drożdżowe maślane jedyne w Polsce ma prawo używać znak Jakość Tradycja i Teraz Polska przyznawanym najwyższej jakości produktom tradycyjnym.

Firma Consoni zaprasza na swoje stoisko, koniecznie musicie je odwiedzić

10469144_874341045922982_8681935132297201137_o

T. Deker

Marka T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. to ręcznie robione produkty cukiernicze powstające w oparciu o tradycyjne receptury oraz najlepszej jakości surowce. Unikalność wyrobów cukierniczych zarówno pod względem jakości jak i wyglądu jest gwarantem sukcesu marki na rynku. T.Deker oferuje swoim klientom tradycyjne wyroby cukiernicze jak i oryginalne zagraniczne wyroby regionalne niedostępne dotychczas w Polsce.Dzięki wyjątkowej jakości produkty zyskały duże uznanie wśród klientów w kraju i zagranicą.

Współzałożycielami marki jest Tomasz Deker - mistrz cukiernictwa oraz Agnieszka Buniek - magister sztuki. Dobór partnerów tworzących markę jest nieprzypadkowy oparty na wzajemnym wieloletnim doświadczeniu i obserwacji potrzeb klientów.

 

 

 

 

 

Cukiernia Meryk

Cukiernia Maryk to lata tradycji i umiejętności przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Czekoperfekt.pl

Sklep ze słodkościami na miarę oczekiwań każdego fana cukierków i czekolady.

Cukiernia Elsner

Przenieśmy się do roku 1975, kiedy to Kazimierz Elsner w podwarszawskim Michalinie otworzył cukiernię. Zakład w tym mieście prosperował krótko, bo jedynie cztery lata. Ze względu na szybki rozwój, lokal został przeniesiony do stolicy. Nową siedzibą stał się wówczas dzierżawiony budynek na warszawskich Bielanach, przy ulicy Wrzeciono. W niedługim czasie cukiernia zaistniała jako miejsce stałych spotkań mieszkańców tej dzielnicy. Szacunek oraz uznanie zdobyła nie tylko dzięki profesjonalizmowi oraz jakości, ale przede wszystkim otwartą postawą wobec klientów. Dzięki powodzeniu oraz licznym zwolennikom jej wyrobów, cukiernia została przeniesiona na ulicę Przy Agorze 19, do własnego, wolnostojącego budynku, gdzie funkcjonuje do dziś.

Jednymi z największych skarbów cukierniczych gablot są ciasta, ciastka i ciasteczka. Nawet niewielki kęs tych wyrobów sprawi, iż poczują się Państwo jak na wytwornej uczcie – uczcie podniebienia. Ciasta drożdżowe, kruche, francuskie, ciastka sztukowe, ciasteczka wagowe… Wszystkie są efektem pracy rąk naszych doświadczonych cukierników, którzy prócz zaangażowania i wysiłku wkładają do każdego wypieku całe swoje serce. Gwarantujemy, iż nasze wyroby będą elegancko prezentować się na każdym stole, a wyjątkowymi walorami smakowymi będą podbijać serca gości i domowników.

 

Cafe Verona

Jesteśmy włoską kawiarnią z tradycjami, mamy własna produkcję tortów, ciast oraz lodów gałkowych, z których robimy przepyszne desery. Dzięki tradycyjnym recepturom i naturalnym produktom, uzyskujemy najwyższą jakość przy niepowtarzalnym smaku, zawdzięczamy temu zaufanie nawet najbardziej wymagających klientów.

Zapraszamy do naszego lokalu, który znajduje się w Legionowie przy ul. Warszawskiej 59, miły i profesjonalny personel zapewni Państwu słodką chwilę relaksu przy filiżance kawy z włoskim tiramisu. Zapraszamy na przepyszne desery lodowe, koktajle, drinki oraz domowe wypieki, ponadto przyjmujemy zamówienia na torty okolicznościowe.

ABC Czekolady

Misją firmy jest niesienie pomocy wszystkim producentom – zarówno profesjonalistom jak i hobbystom – w zakresie produkcji cukierniczej.

Więcej informacji na stronie www.marcinpazdzior.com

 

Sklep z goframi

Podobno najlepsze gofry w Warszawie. Świetny zamiennik dla lunchu, a gdy przyjdzie ochota na słodką przekąskę, królują gofry czekoladowe.

Więcej o czekoladowych gofrach znajdziecie na stronie facebook.com/sklepgofry

Cukiernia Jarzyna z Brwinowa

Jarzyna_cukiernia

 

Cukiernię w Brwinowie założył mistrz cukiernictwa Kazimierz Jarzyna w 1976 roku. Wyszkolił on wielu uczniów, którzy do dzisiaj stanowią filar zespołu.  Od 1999 roku firmę „Jarzyna” prowadzi żona wraz z córką i synem, którzy z dumą kontynuują tradycję i zasady wprowadzone przez założyciela.

 

 

Cukiernia Jarzyna słynie z pysznych tortów, pączków, jagodzianek i faworków. W poprzednich latach, zostały docenione również nasze lody rzemieślnicze na Lodziarskich Mistrzostwach Polski. Firma stale poszerza gamę swoich wyrobów, pielęgnuje tradycję ale też nie rezygnując z nowych trendów.

 

 

Jarzyna_kawiarnia7_logo

 

 

 

 

 

 

W 2010 roku przy cukierni powstała kawiarnia, która jest chętnie odwiedzanym miejscem. Nasi bariści odnoszą duże sukcesy na ogólnopolskich zawodach parzenia kawy. Aktualnie, cukiernia i kawiarnia są jedną z bardziej znanych firm w Brwinowie. Nasze motto to najlepszej jakości produkty oraz miła, rodzinna atmosfera przede wszystkim wśród gości, ale także wśród pracowników, którzy tworzą zgrany zespół.

 

new-6

Więcej informacji na stronie http://www.cukierniajarzyna.pl/

Jarzyna_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

CCW Weibler - najwyższa jakość czekolady

Znajdziecie również asortyment firmy CCW Weibler, wykonane z najwyższej jakości prawdziwej niemieckiej czekolady: ciemnej (60%), mlecznej (35,5%) i białej (34%).

Specjalnością firmy są czekoladowe figurki, lizaki, prezenty czekoladowe w ekskluzywnych opakowaniach, jak również korpusy do pralin. Produkty będą dostępne na stoisku firmy Sempre.

 

Acaimania

#acai # aciaaddict #acaimaniac #acaismoothiebowl #acaismoothie

Jagodowo-czekoladowy smak ACAI jest nieporównywalny ze smakiem żadnego innego owocu. Są pyszne w postaci musu, same lub w najbardziej zaskakujących kombinacjach smakowych.

ACAI (czytaj ASSAI :) to skarb amazońskiej dżungli. Jagoda ACAI rośnie na palmach, które  brazylijczycy nazywają „drzewem życia”. ACAI jest niezwykle bogate w antyoksydanty, proste kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminy i minerały. Jest pyszne, łatwo się zatracić!

aaa

ACAI to feria smaków, kolorów i emocji!

 

 

Sucre - Paryskie Makaroniki

Kolorowe, naturalnie bezglutenowe, a przede wszystkim pyszne - francuskie makaroniki (franc. macarons) to jedyne w swoim rodzaju migdałowe ciasteczka. Wywołują euforię i pozostawiają uczucie niedosytu. Zaskakują i uzależniają. Makaroniki są wyjątkowo delikatne i lekkie: ich zewnętrzna warstwa niezauważalnie pęka pod naporem ust, a środek dekadencko rozpływa się eksplodując bogactwem smaków.

Ich początki sięgają czasów Katarzyny Medycejskiej, ale dopiero kilkanaście lat temu odkryto je ponownie za sprawą słynnych francuskich cukierników. Od tego czasu królują w witrynach najlepszych paryskich cukierni oraz innych światowych stolic. Dzięki sucre.pl francuskie makaroniki dostępne są już w całej Polsce.

Głównymi składnikami tych niezwykłych ciasteczek są migdały, białko oraz cukier, które formują delikatną skorupkę. Nadzienie powstaje z połączenia czekolady, kwiatów, owoców, naparów i orzechów. W naszej pracowni używamy tylko surowców najwyższej jakości: migdałów ze słynącej z ich uprawy Walencji, irańskich pistacji, prawdziwego masła, doskonałej czekolady, świeżych owoców. Swoje kolory i aromaty makaroniki Sucré zawdzięczają wyłącznie składnikom naturalnego pochodzenia, nie stosujemy sztucznych dodatków.

W naszej kolekcji znajdziecie już ponad 20 smaków, niektóre z nich oferujemy sezonowo. Wariacji na temat makaroników jest wiele: począwszy od klasycznej pistacji, wanilii, róży i czekolady, poprzez zieloną herbatę, lukrecję, wyszukane połączenie fiołka z czarną porzeczką, a skończywszy na zaskakujących kompozycjach realizowanych na specjalne zamówienie - czarnej trufli, kawioru, wasabi, curry, a nawet Bloody Mary. Inspiracje do tworzenia nowych smaków znajdujemy wszędzie. W Sucré z przyjemnością korzystamy z produktów sezonowych: latem królują makaroniki z soczystymi owocami i świeżymi ziołami, jesienią proponujemy pieczoną dynię i jadalne kasztany, zimą dorzucamy szczyptę rozgrzewających korzeni, a wiosną pojawiają się nuty kwiatowe.

Warto wiedzieć, że makaroniki powinny być podawane w odpowiedniej temperaturze. Wyjęte prosto z lodówki mogą nie oddać wszystkich swoich walorów. Aby odkryć ich wyjątkową delikatność i pełnię smaków, należy pozwolić im się ogrzać w temperaturze pokojowej przez pół godziny.

informacji na stronie http://www.sucre.pl

TortyTorty.pl

TORTYTORTY.PL to sklep internetowy i stacjonarny (Warszawa, Ursynów) z artykułami do dekorowania tortów i innych słodkości.

Tutaj znajdziesz:
- doskonałej jakości masy cukrowe do obkładania tortów, aż w 29 bardzo apetycznych kolorach;
- ogromny wybór barwników spożywczych, m.in. w żelu, w spray'u, pudrowych o metalicznym połysku, naturalnych;
- końcówki cukiernicze do kremów (tylek) dające nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek, pierniczków i muffinek;
- posypki, opłatki na tort z nadrukiem bohaterów bajek, wykrawaczki do pierników i ciasteczek.

I dużo, dużo innych produktów, które sprawią, że Twój olśniewający tort pozostanie na długo w pamięci Twoich najbliższych.

Sklep stacjonarny: TortyTorty.pl ul. Meander 2A, Warszawa (przy stacji metra Natolin)
Sklep internetowy: www.tortytorty.pl

 

 

Cukier Lukier

Czy kiedykolwiek wyobrażałeś sobie, jak wygląda Kraina słodkości? Oferujemy Ci możliwość odwiedzenia tego wyjątkowego, bajecznego miejsca! Jedyna w swoim rodzaju atmosfera, niezliczone kształty i kolory cukierków oraz wspaniałe zapachy sprawią, że zakochasz się w tym miejscu bez reszty. Podzielimy się z Tobą tajnikami produkcji i formowania najbardziej oryginalnych słodyczy. Daj upust swojej fantazji i stwórz lizak/cukierek, o jakim marzyłeś od dziecka! Słodyczowy Raj zaprasza!

Manufaktura słodyczy Cukier Lukier to ręcznie wyrabiane cukierki i lizaki. Z uwielbienia słodyczy, potrzeby kreatywności w kuchni, miłości do kolorów i smaków, a przede wszystkim dla uśmiechu dzieci, które po nocach śnią o latającej karmelowej masie z naszych pokazów, powstała pasja tworzenia. Recepturę dopracowałyśmy metodą prób i błędów oraz podpowiedziami przyjaciół. Używamy naturalnych barwników.

Stare przepisy odżyły w naszych rękach. Istnieje kilka takich manufaktur na świecie a każda z nich ma swoje odrębne wzornictwo i ulubione smaki.

Możecie u nas stworzyć własnego lizaka, wziąć udział w słodkich warsztatach, wyprawić urodziny z animatorką, zamówić cukierki i wiele, wiele innych atrakcji w Cukierkowni czyli sklepie ze słodyczami połączonym z najmniejszą fabryką. Zapraszamy do Warszawy, ul. Emilii Plater 10, gdzie czekamy na Was z sercem na patyku!

 

 

Nitro Lody

Przeżyjcie niezwykłe doświadczenie z Nitro Lodami. Pokochacie smak naszych dekadenckich, aromatycznych lodów i będzie to jedno z najbardziej pamiętnych i pysznych doświadczeń. Używając ciekłego azotu, dzięki któremu w mgnieniu oka tworzymy dosłownie dziesiątki kombinacji smaków, które sami wybieracie.  Nietuzinkowe receptury. Doskonałe smak. Buchający dym ciekłego azotu przy produkcji oddają odmienność tych lodów, od tych które od lat występują w tysiącach miejsc w Polsce. Dzieci je uwielbiają, Dorośli przepadają za nimi, a wszyscy lubią za niestandardowe przygotowanie i smak.

Zapraszamy do stoiska 27A tam na Was czekamy :)

 

Pernigotti

Nie zabraknie także firmy Pernigotti - włoska firma, która jest uznanym liderem w gianduja (czekolada z orzechami) i nugacie.

W bogatym asortymencie Pernigotti znajdują się: czekolady, czekoladki, praliny, kremy czekoladowe, bombonierki.

Palce lizać :)

Consonni

Consonni to rodzinna firma założona w 1911 r. we Włoszech. W latach 90-tych w całości przeniesiona do malej, polskiej wsi Kamyk pod Częstochową.

Produktami firmy są rzemieślnicze lody, wykwintne ciasta i torty, ręcznie oblewane czekoladki, tradycyjne ciasta, ciasteczka i pieczywo. Consonni jako pierwszy i dotychczas jedyny w Polsce producent wyrobów cukierniczych został doceniony przez ogólnoświatową organizacje SLOW FOOD i jest jej członkiem.

Specjalnością cukierni jest CIASTO DROŻDŻOWE MAŚLANE.
Wiele lat połączonych doświadczeń włoskich i polskich cukierników pozwoliło nam stworzyć wyjątkowy produkt. Ciasto Drożdżowe Maślane jest niezwykle delikatne i subtelne w smaku. Wytworzone ręcznie według tradycyjnych receptur, nie potrzebuje żadnych konserwantów, aby zachować swoja świeżość przez znaczny czas. Naturalne drożdże przez Nas hodowane w procesie fermentacji wytwarzają czysty alkohol, który staje się organicznym konserwantem.

Na wyrobienie i upieczenie tego ciasta potrzebujemy ponad 3 doby. Przez cały ten czas traktujemy je z wielka czułością i troskliwością. W efekcie ciasto odwdzięcza się nam puszysta struktura z wyraźnymi porami, aromatem świeżego masła i wyjątkową delikatnością. Ciasto drożdżowe maślane jedyne w Polsce ma prawo używać znak Jakość Tradycja i Teraz Polska przyznawanym najwyższej jakości produktom tradycyjnym.

Firma Consoni zaprasza na swoje stoisko, koniecznie musicie je odwiedzić

10469144_874341045922982_8681935132297201137_o

T. Deker

Marka T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. to ręcznie robione produkty cukiernicze powstające w oparciu o tradycyjne receptury oraz najlepszej jakości surowce. Unikalność wyrobów cukierniczych zarówno pod względem jakości jak i wyglądu jest gwarantem sukcesu marki na rynku. T.Deker oferuje swoim klientom tradycyjne wyroby cukiernicze jak i oryginalne zagraniczne wyroby regionalne niedostępne dotychczas w Polsce.Dzięki wyjątkowej jakości produkty zyskały duże uznanie wśród klientów w kraju i zagranicą.

Współzałożycielami marki jest Tomasz Deker - mistrz cukiernictwa oraz Agnieszka Buniek - magister sztuki. Dobór partnerów tworzących markę jest nieprzypadkowy oparty na wzajemnym wieloletnim doświadczeniu i obserwacji potrzeb klientów.

 

 

 

 

 

Sklep z goframi

Podobno najlepsze gofry w Warszawie. Świetny zamiennik dla lunchu, a gdy przyjdzie ochota na słodką przekąskę, królują gofry czekoladowe.

Więcej o czekoladowych gofrach znajdziecie na stronie facebook.com/sklepgofry

Cukiernia Jarzyna z Brwinowa

Jarzyna_cukiernia

 

Cukiernię w Brwinowie założył mistrz cukiernictwa Kazimierz Jarzyna w 1976 roku. Wyszkolił on wielu uczniów, którzy do dzisiaj stanowią filar zespołu.  Od 1999 roku firmę „Jarzyna” prowadzi żona wraz z córką i synem, którzy z dumą kontynuują tradycję i zasady wprowadzone przez założyciela.

 

 

Cukiernia Jarzyna słynie z pysznych tortów, pączków, jagodzianek i faworków. W poprzednich latach, zostały docenione również nasze lody rzemieślnicze na Lodziarskich Mistrzostwach Polski. Firma stale poszerza gamę swoich wyrobów, pielęgnuje tradycję ale też nie rezygnując z nowych trendów.

 

 

Jarzyna_kawiarnia7_logo

 

 

 

 

 

 

W 2010 roku przy cukierni powstała kawiarnia, która jest chętnie odwiedzanym miejscem. Nasi bariści odnoszą duże sukcesy na ogólnopolskich zawodach parzenia kawy. Aktualnie, cukiernia i kawiarnia są jedną z bardziej znanych firm w Brwinowie. Nasze motto to najlepszej jakości produkty oraz miła, rodzinna atmosfera przede wszystkim wśród gości, ale także wśród pracowników, którzy tworzą zgrany zespół.

 

new-6

Więcej informacji na stronie http://www.cukierniajarzyna.pl/

Jarzyna_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

CCW Weibler - najwyższa jakość czekolady

Znajdziecie również asortyment firmy CCW Weibler, wykonane z najwyższej jakości prawdziwej niemieckiej czekolady: ciemnej (60%), mlecznej (35,5%) i białej (34%).

Specjalnością firmy są czekoladowe figurki, lizaki, prezenty czekoladowe w ekskluzywnych opakowaniach, jak również korpusy do pralin. Produkty będą dostępne na stoisku firmy Sempre.

 

Acaimania

#acai # aciaaddict #acaimaniac #acaismoothiebowl #acaismoothie

Jagodowo-czekoladowy smak ACAI jest nieporównywalny ze smakiem żadnego innego owocu. Są pyszne w postaci musu, same lub w najbardziej zaskakujących kombinacjach smakowych.

ACAI (czytaj ASSAI :) to skarb amazońskiej dżungli. Jagoda ACAI rośnie na palmach, które  brazylijczycy nazywają „drzewem życia”. ACAI jest niezwykle bogate w antyoksydanty, proste kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminy i minerały. Jest pyszne, łatwo się zatracić!

aaa

ACAI to feria smaków, kolorów i emocji!

 

 

TortyTorty.pl

TORTYTORTY.PL to sklep internetowy i stacjonarny (Warszawa, Ursynów) z artykułami do dekorowania tortów i innych słodkości.

Tutaj znajdziesz:
- doskonałej jakości masy cukrowe do obkładania tortów, aż w 29 bardzo apetycznych kolorach;
- ogromny wybór barwników spożywczych, m.in. w żelu, w spray'u, pudrowych o metalicznym połysku, naturalnych;
- końcówki cukiernicze do kremów (tylek) dające nieograniczone możliwości dekorowania tortów, ciasteczek, pierniczków i muffinek;
- posypki, opłatki na tort z nadrukiem bohaterów bajek, wykrawaczki do pierników i ciasteczek.

I dużo, dużo innych produktów, które sprawią, że Twój olśniewający tort pozostanie na długo w pamięci Twoich najbliższych.

Sklep stacjonarny: TortyTorty.pl ul. Meander 2A, Warszawa (przy stacji metra Natolin)
Sklep internetowy: www.tortytorty.pl

 

 

TUDEL PATISSERIE logo

Produkty marki TUDEL PATISSERIE Orienalne Wypieki wypiekane są sercem. Z tęsknoty za smakami i zapachami dalekiego Orientu staramy się przywołać aromat i atmosferę tamtejszej kuchni. Dzięki pasji, jaką wkładają w swoją pracę nasi cukiernicy i piekarze, wypieki TUDEL zaskarbiły sobie już serca rzeszy Polaków, którzy stali się naszymi wiernymi odbiorcami. Aby zadowolić coraz bardziej świadomych konsumentów, bazujemy wyłącznie na naturalnych składnikach. Starannie selekcjonujemy pistacje, orzechy włoskie, laskowe, sezam, melasę winogronową czy migdały. Wszystko po to, aby  zaoferować Państwu  najlepszej jakości wypieki. Wszystkie nasze produkty wyrabiane są ręcznie - z sercem, pasją i myślą o Państwa zadowoleniu. Mamy nadzieję, że nasze wytrawne i słodkie  smakołyki pozostaną dla Państwa miłym wspomnieniem świata Orientu.  Zapraszamy na stoisko nr 21!

7

Cukiernia Sarzyński z Kazimierza Dolnego

Na Festiwalu będziecie mogli odwiedzić stoisko Cukierni Sarzyński z Kazimierza Dolnego, gdzie Pani Iga Sarzyńska przygotowuje tak wspaniałe wypieki. Jak Wam się podobają?

 

Dekor Pol

Z przyjemnością informujemy, że podczas Festiwalu, czekać na Was będzie duże stoisko jednej z największych firm dekoracji cukierniczej w Polsce - Dekor Pol.

W ofercie firmy Dekor Pol znajdują się wszystkie dodatki potrzebne do dekoracji ciast i ciasteczek: wykrojniki, masy cukrowe, maty i proszek do cukrowych koronek, gotowe dekoracje z cukru, posypki, perełki, cukrowe konfetti, stojaki i papilotki oraz wszystko czego dusza zapragnie

Pomocnicy Kuchenni

Doskonały sklep internetowy, w którym znajdziesz wszystko to, co potrzebne jest w Twojej pracowni cukierniczej oraz kuchni. Odnajdziesz w nim również świetnej jakości materiały cukiernicze, których nie sposób kupić w żadnym innym sklepie.

informacji na stronie http://www.pomocnicykuchenni.pl

Czekoladowy.eu

Jako mały chłopiec, uwielbiałem pomagać mojej Babci w kuchni. Od tego zaczęły się moje zamiłowania kulinarne. Czekolada Babuni… W czasach transformacji i wyrobów czekoladopodobnych jej smakołyki były prawdziwym rarytasem. Przełomowym okresem w moim życiu była kilkuletnia współpraca z niesamowitą Magdą Gessler… i z jej dobrą energią. Dla mojej żony kandyzowałem fiołki zerwane na łące… to piękny czas! To właśnie One pomogły mi odkryć w sobie duszę artysty wrażliwego na piękno i smak otaczającego Świata. Zapach, barwa, forma, dbałość o każdy detal, wyselekcjonowane produkty, wyważona kompozycja… I tak do dziś.

Teraz z moją córką tworzymy własne przepisy, a doświadczenia z przeszłości inspirują rozwój mojej pasji! Chęć podzielenia się z Państwem zamiłowaniem do sztuki kulinarnej skłoniła mnie do stworzenia w 2011 roku Cukierni Czekoladowy- innej niż wszystkie… ale to możecie sprawdzić już sami!

Jakub Przysucha

Więcej na www.czekoladowy.eu

 

Look Like Cookie

SPOGLĄDAJĄCA SPOMIĘDZY PARUJĄCYCH GARNKÓW PIĘKNA KOBIETA, KTÓREJ SKÓRA RÓŻOWIEJE LEKKO OD WYSIŁKU, WYGLĄDA BARDZO SEXI. DLACZEGO OBLEKAĆ JĄ W COŚ, CO UKRYJE JEJ KOBIECE WALORY? W COŚ, CO OCHRONI UBRANIA PRZED ZNISZCZENIEM, ALE RÓWNIEŻ KRĄGŁOŚCI SYLWETKI PRZED PEŁNYM PODZIWU OKIEM. MOŻE UBRAĆ TAKĄ KOBIETĘ W COŚ, CO PODKREŚLI JEJ KOBIECOŚĆ? W COŚ, DO CZEGO PASUJĄ SZPILKI, NIE KAPCIE.

ON NIE MUSI PATRZEĆ NA SZCZYPIOREK, KTÓRY WŁAŚNIE SIEKA. JAKŻE MĘSKA JEST DŁOŃ TAK PEWNIE POSŁUGUJĄCEGO SIĘ NOŻEM MĘŻCZYZNY. GDY WYCIERA TEN NÓŻ, NIE PATRZĄC NA JEGO OSTRZE, WYGLĄDA ARCYSEXI. I DLATEGO NIE POWINIEN MIEĆ NA SOBIE NIC: W GRUSZKI, KOTKI, PASKI ANI KWIATKI. NIECH MA NA SOBIE COŚ, CO BĘDZIE PASOWAŁO DO TEGO SPOJRZENIA ZNAD NOŻA. I ZNAD TASAKA.

Więcej informacji na stronie http://www.looklikecookie.com

Batida - Marzenie podniebienia

Kawiarnia i butik w jednym. Połączenie wielu przyjemności – aromatycznej kawy, lekkiego deseru, przekąsek i zakupów. Ekskluzywne produkty, wyborna jakość, efektowne opakowania. Ręcznie robiona galanteria czekoladowa, potrawy przygotowywane metodą próżniową i wiele innych ciekawostek. Słodkie, słone i… piękne. Liczy się dobry smak.

Nowoczesna kuchnia polska z akcentami belgijskimi, ciekawe menu. Wszystkie potrawy przygotowane z naturalnych składników. Tętniący życiem plac Konstytucji. Wystrój nawiązujący do starej Warszawy. Sala wysoka na dziewięć metrów. Unikalne wnętrze zaskakujące przestrzenią, światłem i oryginalnymi zdobieniami.

Imprezy okolicznościowe, uroczyste obiady, przyjęcia w domach i garden party. Oferta dostosowana do potrzeb klienta. Sala konferencyjna Varsovie z pełnym wyposażeniem technicznym. Specjalna linia gastronomiczna i obsługa kelnerska. Bufet, który cieszy oko i podniebienie. Wszystko dopięte na ostatni guzik.

Więcej informacji na stronie http://www.batida.pl/

Akademia Sugar-Craft

Akademia Sugar-Craft będzie prowadzić pokazy z dekoracji tortów w stylu angielskim.

U Lecha

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska na Festiwalu Czekolady i Słodyczy!

Jesteśmy małą rodzinną cukiernią, która mieści się w nadnarwiańskim miasteczku Łapy. Jako firma rzemieślnicza przywiązujemy wagę, by nasze wyroby były wykonywane z najlepszych surowców, z regionu i ze świata, według autorskich receptur. W swojej ofercie mamy ponad 100 wyrobów. Ciasta, ciasteczka, torty na wszelkie okazje, lody… Wszystko według najlepszych cukierniczych tradycji i najnowszych technologii.

Naszą wizytówką jest sękacz. Królewskie ciasto o charakterystycznym wyglądzie stożka i złocistej barwie. Na jego bocznej powierzchni widoczne są zgrubienia zwane “sękami”, często nierównomiernie rozłożone. W przekroju sękacz podobny jest do pnia ściętego drzewa. Widoczne warstwy jasnego ciasta przedzielone zapieczonymi ciemniejszymi warstwami, układają się jak roczne słoje.Po dziś dzień na Podlasiu żadna rodzinna uroczystość nie odbędzie się bez tego królewskiego ciasta. Wierni tradycji, opracowaliśmy autorską recepturę sękacza bogatą w jaja, masło, mleko. Aromat ciasta przypomina woń świeżo upieczonego biszkoptu z nutą pomarańczy.To także najlepszy słodki upominek dla gości- pamiątka z Podlasia. Nasze sękacze cieszą się od ponad 20 lat niesłabnącą popularnością i mają stałych klientów w Polsce i za granicą.

Od kilku lat coraz więcej uwagi poświęcamy czekoladzie. Efektem są ręcznie robione pralinki, w których staramy się podkreślać nasz region. Pralinka z żubrówką to jedna z ulubionych przez naszych klientów. Także pralinki z nadrukami jadalnymi to chętnie zamawiany upominek dla gości weselnych czy dla klientów różnych firm.

Zapraszamy na nasze stoisko, gdzie będzie okazja do skosztowania niektórych naszych wyrobów. Nie zabraknie sękacza (także w czekoladzie), pralinek w kilkunastu odsłonach, śliwek w czekoladzie, ciasteczek owsianych i francuskich, zdobionych pierniczków i wielu, wielu innych słodkości….

Więcej informacji na stronie http://www.ulecha.pl

DOTI - Manufaktura Draży Czekoladowych

  • Firma rodzinna, założona w 1991 roku przez Dorotę i Mariusza Mroczkowskich
  • Specjalizuje się w produkcji kandyzowanych owoców i orzechów w czekoladzie, w eleganckich opakowaniach oferowanych na rynku pod marką Chocolate Garden oraz w luzie pod marką DOTI
  • Oferta skierowana jest głównie do tradycyjnego rynku specjalistycznego, kawiarni i herbaciarni, butików czekoladowych, cukierni, a także do stoisk Pick & Mix oraz rynku prezentów firmowych
  • Szeroki wybór smaków i możliwość elastycznego dostosowania oferty do potrzeb klientów

Przy wejściu do Manufaktury roznosi się zapach czekolady, co zauważa każdy z gości. My nie czujemy już tego aromatu tak wyraźnie, bo przez lata prowadzenia czekoladowego biznesu  przywykliśmy do niego. Pomimo tej rutyny prawie codziennie jemy ze smakiem nasze czekoladki. Każdy ma oczywiście ulubione smakołyki, ale osobiście preferuję tradycyjne polskie owoce w czekoladzie; wiśnie, truskawki, czarne porzeczki czy rabarbar.

Więcej informacji na stronie http://www.doti.pl/

Figle Migle Candybar

 

Najpierw pojawiłlogoFGMy się fantazyjne cupcake-i, potem makaroniki - eteryczne kanapeczki z bezy. W końcu doczekaliśmy się doskonałych naturalnych lodów. Teraz czas aby uszlachetnianie prostych przyjemności przenieść na nowy grunt: cukierki.

Figle Migle Candybar to butik z najlepszymi cukierkami z różnych zakątków świata. Do kolekcji wliczają się barwne draże z czekoladą, orzechami, owocami, ale także kolorowe i pyszne żelki i galaretki. Skosztujecie tutaj takich oryginałów jak kandyzowany kumquat pochodzący z greckiej wyspy Korfu, czy żelkowe misie z dodatkiem Szampana. Do tego wszystko wygląda tak pięknie, że aż szkoda zjadać!

Autorzy kolekcji zadbali również o to, aby każdy najbardziej wymagający wielbiciel cukierków znalazł coś dla siebie, można więc wybrać asortyment odpowiedni dla wegan, bez cukru, czy zawierający wyłącznie naturalne składniki.

Figle Migle Candybar to pierwszy w Polsce sklep z cukierkami dla dorosłych. Prawdziwa uczta dla koneserów słodkich kreacji, które można podjadać z pracy i w domu. Figle Migle to również doskonały pomysł na (zawsze trafiony) prezent. Butik oferuje możliwość skomponowania własnej bombonierki, która przyozdobiona zostanie uroczystą kokardą. Osobistego charakteru doda odręcznie wypisana dedykacja.

Zajrzyjcie na www.figlemigle.pl i koniecznie sprawdźcie czy umiecie powstrzymać cieknącą ślinkę!

Java Coffee

JAVA COFFEE SPECIALTY ROASTERS

POLSKA PALARNIA KAWY założona w 2001 roku w Warszawie.

Podróżujemy. Poszukujemy najlepszych ziaren Arabiki. Słuchamy. Odkrywamy. Selekcjonujemy. Wybieramy. Wypalamy. Obserwujemy. Kontrolujemy. Testujemy. Porównujemy. Wąchamy. Smakujemy. Śledzimy trendy. Jesteśmy otwarci na ludzi. Zmiany. Smaki. Nowe technologie. Świadomi. Poważni. Pozytywnie Zakręceni i z ogromną pasją. Jesteśmy pierwszą polską palarnią, która została członkiem programu CUP OF EXCELLENCE oraz certyfikowanym producentem kaw EKOLOGICZNYCH i FAIRTRADE. KAWA jest naszą niekończącą się inspiracją.

Więcej informacji na stronie http://www.javacoffee.pl

Manufaktura Cukierków

Jesteśmy pierwszą w Warszawie Manufakturą Cukierków, w której  można zobaczyć w jaki sposób powstają małe, słodkie arcydzieła. Karmelki tworzone są na oczach widowni od momentu wylania cukru na stół po złożenie cukierka i jego skrojenie. Można u nas znaleźć cukierki w ponad 40  smakach i wzorach. Pokazy tworzenia łakoci cieszą się dużym zainteresowaniem zarówno wśród dzieci jak i dorosłych.


Lizaki to jedna ze specjalności Manufaktury Cukierków, można u nas znaleźć kilkadziesiąt rodzaji słodkości na patyku, na których można napisać karmelową dedykację. Poza standardowymi kształtami na zamówienie Manufaktura wykonuje lizaki o dowolnym kształcie. W swojej historii ma już m.in. różne modele samochodów, bajkowe postacie, zwierzęta czy karmelowe róże. Przede wszystkim jesteśmy prawdopodobnie jedynym miejscem w Polsce, w którym można podziwiać karmelowe rzeźby. Na zamówienie z karmelu wykonujemy dosłownie wszystko (co oczywiście z karmelu da się wykonać). Nie stanowi dla nas problemu karmelowy fortepian, koszulka klubu piłkarskiego Arsenal czy Porsche GT3. Słodkie dzieła sztuki powstają dzięki Waldemarowi Więcławowi, wybitnemu cukiernikowi z ponad 30-letnim doświadczeniem zawodowym, który zajął 2 miejsce w międzynarodowym konkursie w 2008 roku w Paryżu. Dzięki wspólnej pasji zespołu w Manufakturze Cukierków stworzony jest niepowtarzalny klimat, tak aby Klient mógł u nas przyjemnie spędzić czas.

Więcej informacji na stronie http://manufaktura-cukierkow.pl

MALUKA Chocolat to smak płynący z serca

MALUKA Chocolat zrodziła się z pasji do czekolady i zamiłowania do wyśmienitego smaku. Kieruje nami pragnienie tworzenia wyjątkowych wyrobów, które dzięki najwyższej jakości oraz oryginalnym kompozycjom na długo pozostaną w pamięci każdego konesera.
Najwyższej jakości czekolady, przyprawy i surowce naturalne bez konserwantów

maluka_3

Dzięki różnym kompozycjom owoców, bakalii i przypraw wydobywamy z czekolady to, co najlepsze. Produkcja wyrobów oparta jest o surowce naturalne i nie zawiera konserwantów.
Dla Was tworzymy czekoladowe trufle, praliny oraz tabliczki z bakaliami i owocami. Każdy, najmniejszy czekoladowy przysmak powstaje w naszej pracowni według sprawdzonych receptur. Nasze wyroby tworzone są ręcznie, co dodatkowo podnosi ich walory smakowe, ale równocześnie wymaga niezwykłej staranności. To dla Was dbamy o każdy detal, zaczynając od pomysłu, aż do końcowej dekoracji i opakowania. To dlatego, każda czekoladka ma własną historię.

 

Podczas produkcji wykorzystujemy jedynie najwyższemaluka_2j jakości czekolady deserowe, mleczne i białe. Fantazyjne smaki naszych wyrobów zapewniają nie tylko przemyślane kompozycje, ale także w pełni naturalne surowce najwyższej jakości. To one, a nie tylko my, sprawiają że nasze słodkości są tak wyjątkowe!

maluka_5

maluka_4

Zapraszamy na stronę:  http://malukachocolat.pl/

Manufaktura Czekolady

Manufaktura Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem. Tylko tak możemy zagwarantować niespotykany, intensywny smak prawdziwej czekolady. W naszych tabliczkach nie używamy proszku kakaowego lub innych półproduktów. To dokładnie tak, jak z sokiem wyciśniętym prosto z owocu – jest bez porównania lepszy od tego z koncentratu.

Używamy różnych ziaren kakaowca – każde z nich ma swój charakter i ogromny wpływ na smak czekolady. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao staramy się odpowiednio podkreślić przez dodatki takie jak: imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych. Jesteśmy bardzo dumni z naszych kreacji, ale jednocześnie wiemy, że każdy z Was ma swoje własne czekoladowe marzenia. Chcemy je spełnić! Możemy skomponowaćspecjalnie dla Ciebie czekoladę na „życzenie”, dokładnie taką, o jakiej zawsze marzyłeś!

Więcej informacji na stronie http://www.manufakturaczekolady.pl

Ottomańska Pokusa

Jesteśmy dumni, że możemy zaoferować, polskiemu odbiorcy, najwyższej jakości wyroby, charakteryzujące się oryginalnym smakiem wypieków osmańskich, wykonanych z najlepszych składników, pochodzących z regionu basenu morza Śródziemnego i Polski.

Tureckie przysmaki wykonywane są według tradycyjnych receptur i oparte na wieloletnim doświadczeniu mistrzów orientalnej sztuki kulinarnej. Kompozycja smaku oparta jest na tradycyjnej recepturze z czasów osmańskich. Wykonanie tych tureckich delicji powierzyliśmy adeptom tureckiej szkoły mistrzów ciasta filo.

Nasze wyroby pozwolą polskim klientom cieszyć się teraz niepowtarzalnym smakiem orientu

Więcej informacji na stronie http://www.ottomanska-pokusa.pl

KitchenAid

 

Poznaj amerykański, wielofunkcyjny mikser planetarny do wysmakowanych kuchni.
W całości z metalu. Mistrz świata w ubijaniu. Umie z łatwością wyrobić każde ciasto i pasztet. Wykonuje czynności wielu urządzeń zajmując miejsce jednego, bowiem łatwe w użyciu przystawki znacznie poszerzają jego możliwości, ku radości smakoszy i mistrzów kuchni. Miły dla oka styl lat 60. i 30 wersji kolorystycznych. Gwarancja 5 lat.

Zapraszamy do Salonu Wystawowego w Warszawie, CH Panorama, ul. Witosa 32, lok 210 (2 piętro), gdzie można zapoznać się z całą ofertą KitchenAid i dokonać korzystnych zakupów, a także na stronę www.kitchenaid.pl

 

 

 

 

 

 

Cukiernia Sowa

Jedna z najsłynniejszych i najbardziej znanych cukierni, które pyszne wyrobi zna praktycznie każdy z nas. Podczas Festiwalu pokaz wykonania pralin czekoladowych poprowadzą wielokrotnie nagradzani w konkursach krajowych i międzynarodowych Aleksandra Sowa oraz Paweł Małecki.

Więcej informacji na temat sieci Cukierni Sowa znajdziesz na stronie http://www.cukierniasowa.pl/

 

 

 

Karmelkowo

Co robimy

Robimy słodycze. Twarde cukierki. Prosto i szybko a do tego na twoich oczach. Tylko z naturalnych składników. Najlepsze dla twojego dziecka

Kim jesteśmy

Jesteśmy manufakturą która wraca do korzeni produkcji pierwszych ręcznie wytwarzanych słodyczy! Według tradycyjnych polskich receptur, podążając polską tradycją - Tworzymy słodycze z pasją!

Historia karmelków

Słodko-słodkie wojny które zostały rozegrane. Narody podbite a imperia zbudowane, a wszystko to z miłości do cukru. Nasze Karmelki są produkowane tak samo jak w XVII wieku! Korzystamy z kilku wieków doświadczeń najlepszych cukierników

Jak się zasłodzić ?

Cały świat się zasładza. Sydney, Singapur, Kuala Lumpur, Hong Kong, Jakarta, a teraz Polska. W porozumieniu z najlepszymi cukiernikami stworzyliśmy dla wszystkich doskonałą recepturę której wykonanie można podziwiać podczas naszych pokazów.

Zapraszamy na stronę http://www.karmelkowo.com.pl/

 


 

La Vanille

Odwiedzając bliskich w Londynie i Nowym Jorku, od lat zakochanych w pysznych i ślicznych babeczkach, my też ulegliśmy urokowi cupcakes. Tak powstało La Vanille. Pomysł na cukiernię zrodził się z połączenia inspiracji atmosferą zagranicznych kultowych cukierni z rodzinną pasją do pieczenia.

Wszystkie nasze wypieki przygotowywane są z najwyższej jakości składników i wedle oryginalnych przepisów. Nie stosujemy mrożonych półproduktów, konserwantów ani ulepszaczy. Używamy prawdziwego masła, belgijskiej czekolady oraz wanilii z Madagaskaru. Przygotowanie i wypiek odbywa się w naszej cukierni, na oczach naszych Gości.

Jednak La Vanille to coś więcej, niż tradycyjna amerykańska receptura, piękna forma i doskonały smak. To także nowoczesne wnętrze i nastrój paryskich kawiarenek. To ludzie, dla których praca tożsama jest z pasją. A wszystko to składa się na jedyną w swoim rodzaju atmosferę, którą chcemy się dzielić z mieszkańcami Warszawy.

Zapraszamy na stronę http://http://www.lavanille.pl/

\


 

Nczekolada

Przygoda Roberta Narojka z czekoladą rozpoczęła się przed dwudziestu laty. To właśnie ten czas pozwolił mu poznać tajniki wyrobu czekolady od samego ziarna, aż po najlepszą kształtną tabliczkę. To nie przypadek, że spośród wielu, w tym dobrze Mu znanych angielskich, wybiera szlachetny surowiec, belgijską czekoladę Barry Callebout.

Pracownia wiedzy i pasji

Prawie ćwierć wieku pasji połączonej z doświadczeniem zaowocowało własną pracownią czekolady. W małej rodzinnej firmie, czekolada robiona jest z zachowaniem najwyższych mistrzowskich standardów. Z najlepszych surowców wytwarza się produkty bardzo wysokiej jakości. A tak bogata oferta unikalnych kompozycji smakowych, niespotykana jest na co dzień nigdzie indziej.

Mistrz czekolady

Pracownia czekolady ma swojego doświadczonego mistrza. Robert Główka codziennie czuwa nad jakością tabliczek, komponuje nowe niebanalne połączenia smakowe i daje popis czekoladowych fantazji. Znany jest także z wprowadzenia wyrobów czekoladowych do Bliklego.

Zapraszamy na stronę http://www.nczekolada.pl


 

Świat Czekolady Roberta Dybalskiego

Dybalski to firma z wieloletnią tradycją. W Łodzi i okolicach słyniemy przede wszystkim z produkcji najlepszych ciast, ciastek i wspaniałych tortów. Jednak od pewnego czasu rozszerzyliśmy swoją ofertę o produkcję czekolad, czekoladek, pralin, figur czekoladowych oraz innych wyrobów czekoladowych.
Chociaż w naszej standardowej ofercie wyroby z czekolady pojawiły się dopiero niedawno to nasze doświadczenie w produkcji czekolady sięgają początków istnienia firmy. Mój ojciec, Wojciech Dybalski, produkował różnego rodzaju czekolady i czekoladki już w czasach powojennych ubiegłego wieku.
Kontynuując tę tradycję i wykorzystując posiadane doświadczenie, ponownie proponujemy naszym Klientom najwyższej jakości wyroby czekoladowe. Współpracujemy z najlepszymi na świecie dostawcami czekolady a nasi doświadczeni Mistrzowie Czekolady tworzą z niej małe, przepyszne arcydzieła sztuki czekoladniczej. Zapraszam do zapoznania się szeroką ofertą wyrobów z czekolady.

Smacznego !
Robert Dybalski

Zapraszamy na stronę http://www.swiat-czekolady.com.pl

 

Wedel

Pierwsza w Polsce fabryka czekolady. Przy ul. Piwnej 12 w Warszawie, w cukierni Karola Grohnerta, Karol Wedel na początku 1845 r. rozpoczął drogę do pierwszej polskiej fabryki czekolady. W 1851 r. Karol Wedel na ul. Miodowej 12 róg ul. Kapitulnej w kamienicy Hryniewicza (vis a vis Kościoła Kapucynów) otwiera własny sklep, a przy nim parową fabrykę czekolady pod nazwą: Parowa Fabryka Czekolady p.f. „C. E. Wedel”. Pierwszym wyrobem były karmelki śmietankowe... Obecnie smak słodkich wyrobów firmy Wedel jest doskonale znany każdemu nie tylko w Polsce, ale również na całym świecie.

Zapraszamy na stronę http://www.wedel.pl

 

Ambasador 92

Od ponad 20 lat  jesteśmy  sprawdzonym dostawcą produktów do piekarni, cukierni oraz gastronomi. Gwarantujemy swoim odbiorcom kompleksową, profesjonalną obsługę w produkty świeże i mrożone o najwyższej jakości.

Importujemy frytury i mieszanki ciast amerykańskich z USA oraz owoce w syropie z Hiszpanii i Grecji. Jesteśmy największym importerem komponentów do produkcji lodów włoskiej firmy Fabbri. Sprowadzamy najwyższej jakości produkty z Tajlandii, RPA, Chin, Holandii oraz Wielkiej Brytanii. Od wielu lat jesteśmy wyłącznym importerem i dystrybutorem największego w Europie, norweskiego producenta papieru do pieczenia firmy Nordic Paper AS.

Celem strategicznym działania naszej firmy jest zaopatrzenie jak najszerszej rzeszy klientów w produkty najwyższej jakości oraz racjonalnej cenie. Podchodzimy w sposób indywidualny do swoich klientów, szukamy korzystnych rozwiązań, negocjujemy warunki i zapewniamy stałą opiekę swoich handlowców. Dostawy bezpośrednie realizujemy na terenie centralnej, północno-wschodniej i północnej Polski – gdzie posiadamy trzy oddziały w Orzyszu, na Mazurach, w Lublinie oraz w Gdańsku. Jako importer prowadzimy również dystrybucję produktów na terenie całego kraju poprzez swoich partnerów handlowych.

Od trzech lat działa Akademia Pomysłów. Jest to nasza własna pracownia, w której prowadzimy szkolenia dla wszystkich naszych klientów. Program naszych szkoleń przygotowujemy z myślą o nowych trendach jak i nowościach produktowych. Przedstawiamy ciekawe rozwiązania, tworzymy nowe receptury! Warsztaty prowadzone są przez naszych technologów firmowych jak i również technologów firm producenckich.

Zapraszamy na stronę http://www.ambasador92.pl

 

www.Biotini.pl

 Biotini jest dystrybutorem najwyższej klasy herbat, kaw oraz ziół ekologicznych z małych plantacji na całym świecie. Współpracujemy z firmą Les Jardins de Gaia, która już ponad 20 lat tworzy najlepsze ekologiczne herbaty.

www.biotini.pl

 

Bank Handlowy w Warszawie S.A.

logotyp-citihandlowy_R_cmyk-1941x350

www.AkademiaEspresso.pl

espresso-06

discount jerseys cheap jerseys free shipping cheap nfl jerseys cheap authentic jerseys cheap nfl jerseys cheap elite jerseys wholesale cheap elite jerseys